Decemberben is ülésezett a Fővárosi Közgyűlés

Zárt ülésen döntött személyi kérdésekről a közgyűlés. Felmondással megszüntették Vitézy Dávidnak, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatójának a munkaviszonyát. A BKK új vezérigazgatójának dr. Dabóczi Kálmánt választotta a közgyűlés.

Döntött a közgyűlés az új bizottsági struktúráról és a tagokról. Eszerint hét testület alakul: az Emberi Erőforrások és Nemzetközi Bizottsága (elnöke Nagy Gábor Tamás), a Költségvetési Bizottság (elnöke Kovács Péter), a Közbeszerzési Bizottság (elnöke Trippon Norbert), a Pénzügyi és Ellenőrző Bizottság (elnöke Szaniszló Sándor), a Tulajdonosi, Gazdasági és Közterület-hasznosítási Bizottság (elnöke Láng Zsolt), az Ügyrendi, Nemzetiségi, Összeférhetetlenségi és Vagyonnyilatkozat-ellenőrző Bizottság (elnöke Borbély Lénárd), valamint a Városfejlesztési, Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottság (elnöke Riz Levente). A bizottságokban hét képviselő és négy nem képviselő, azaz külsős tag foglal helyet, kivéve a városfejlesztési bizottságot, amelynek 8 képviselő és 3 külsős tagja van.

\"támogatás,Kilencmilliárd forint támogatást kap a kormánytól a főváros a közösségi közlekedés üzemeltetésének támogatására. A közgyűlés egyhangúlag fogadta el a magyar állam és a fővárosi önkormányzat között a 4-es metróvonal üzembe helyezésével bővülő fővárosi közösségi közlekedés üzemeltetése érdekében nyújtandó támogatás felhasználásának és elszámolásának részletes szabályairól szóló szerződés megkötéséről szóló javaslatot. Az ülésen kérdésre válaszolva Tarlós István főpolgármester elmondta, hogy prognózisok szerint a 4-es metró üzemeltetése 6-7 milliárd forintba kerül majd évente.

Elfogadta Budapest Integrált Területi Programját (ITP) a Fővárosi Közgyűlés. Az ITP a 2014-2020 közötti európai uniós fejlesztési tervezést segítő részdokumentum, amely a fővárosi és a kerületi adatszolgáltatás alapján beérkező fejlesztési elképzeléseket projektenként nevesíti.

 

Forrás: budapest.hu

-csa-