Csúcstechnológiás egészségügyi beruházások

A Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet (GOKVI) top kategóriás eszközökkel bővülhet 2023-ban.

Jelentős támogatást kap a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet (GOKVI) a Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretein belül. A fővárosi egészségügyi intézmény közel 1,3 milliárd forintos támogatást kap, hogy tovább korszerűsítse eljárási módjait.

A budapesti kórház rendkívül modern és Magyarországon még teljesen ismeretlen eljárás módokat, valamint gyógyítási praktikákat vezet be 2023-ban. A beruházás keretein belül a  korszerűsítés biztosításához szükséges eszközöket és berendezéseket is megvásárolják, hogy az saját tulajdonban legyen.

gokvi_bpn_torzs

Top kategóriás egészségügyi eszközök debütálnak hazánkban

A Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet (GOKVI) főigazgatója egy interjú során közölte azt, hogy milyen innovációk történnek majd idén. Az egyik ultramodern újítás lehetővé teszi majd, hogy a magzati korban észlelt szívbetegségeket később nagyobb hatékonysággal gyógyítsák az orvosok.

A technológia lényege, hogy a 2 szív kamrát elválasztó falon található lyukat innentől kezdve katéterrel is gyógyítani tudják. A szív kamra gyógyítást eddig csak nyitott műtéttel tudták végrehajtani a csecsemőknél, most azonban már a 8 kilogramm alatti gyermekeknél is végre tudják hajtani az egyszerűbb katéteres beavatkozást.

A másik fejlesztés már a felnőttek szívelégtelenségének gyógyítását teszi hatékonyabbá. Az innováció eredményeképp 2023-tól már Magyarországon is elvégezhetőek lesznek azok a szívbetegséget érintő műtétek, amelyek a magas tüdővérnyomás miatt jöttek létre. 

Forrás: MTI
CS.SZ.