Budapesti robotika csapat indult a Firts Lego League versenyen

Okosvárossal nevezett be egy, fővárosi fiatalokból álló robotika csapat a Marokkóban megrendezett nemzetközi megmérettetésre.

Marokkóban tartották meg május 18-21-e között a FIRST LEGO League nemzetközi versenyt, melyen Magyarországot a budapesti Blokkolók robotika csapat képviselte – tudatta a gyerekszoba.hu.
 
Okosváros projekttel neveztek a megmérettetésre - egy igazán látványos és izgalmas közeget építettek fel.
 
Budapesti robotika csapat indult a Firts Lego League versenyen
Budapesti robotika csapat indult a Firts Lego League versenyen
 
A mindössze 13-15 éves fiatalokból álló csapat a Szegeden megrendezett FIRST LEGO League hazai versenyén lett második, ezzel az eredménnyel jutottak ki Marrákesbe.
 
A megmérettetésen három korosztály vesz részt, a 9-16 évesek a legidősebbek. Ezúttal az energia, energiahatékonyság és a megújuló energia volt a verseny központi témája.
 
Az indulók saját tervezésű, megépített, programozott LEGO robotokkal neveznek, amelyek képesek a pályán különféle feladatokat végrehajtani. Emellett egy valós problémára kell megoldást adniuk az innovációs projekten belül és bemutatni kutatásuk eredményét – tudatta a gyerekszoba.hu.
 
A versenyt végül a brazil csapat nyerte meg, a magyar csoport a 66-ból a 17. helyet szerezte meg, a projekt azonban igen pozitív bírálatot kapott – írta meg a blokkolok.hu.
 
Fotó: Facebook.com/firstlegoleaguehu
 
B.A.