Budapesten olcsó a földgáz és a villamos energia

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal régóta várt elemzése jelent meg február 19-én, amelyben a márciusi földgáz árakat vizsgálták nemzetközi szinten. Az árösszehasonlító vizsgálat eredménye szerint az előző hónapban Budapest minden európai nagyvárost maga mögé utasított.

Ez azt jelenti, hogy márciusban Budapesten volt a földgáz átlagára a legkisebb európai viszonylatban.  A MEKH vizsgálata a fővárosokra terjedt ki, illetve a villamos energia árait is összehasonlították, szintén a budapesti árak voltak a legalacsonyabbak. Az összesítés tehát rámutat, hogy az EU-n belül a legkedvezőbb energiaárakkal kalkulálhatnak a fogyasztók.  

 

foldgaz_vezetek


Összegszerűen a budapesti villamos energia lakossági átlagára kilowattonként 10,47 eurocent volt az előző hónap eredményeit nézve. A MEKH közleménye szerint a lakossági fogyasztók számára biztosított földgáz átlagárát tekintve Budapest továbbra is őrzi a vezető pozícióját, azaz a vizsgált fővárosok közül nálunk a legolcsóbb a földgáz, 2,83 eurócent kilowattóránként.  


A MEKH havonta készít árösszehasonlításokat nemzetközi sztenderdek alapján, az európai fővárosok villamosenergia- és földgáz árait mutatja be. 

 


M.A. 
Forrás: piacesprofit.hu