Budapest - KÖZLEMÉNY: Elhunyt Barna Sándor, a Fővárosi Közterület-felügyelet vezetője, Budapest volt rendőr-főkapitánya

Budapest - Vasárnap hajnalban váratlanul elhunyt Dr. Barna Sándor, nyugalmazott rendőr altábornagy, a Fővárosi Közterület-Felügyelet igazgatója. Budapest volt rendőr-főkapitányát 66 évesen érte a halál.

Barna Sándor Szeged rendőrkapitányából lett Budapest rendszerváltás utáni első rendőr-főkapitánya. Emlékezetes, hogy a taxis-blokád idején ő volt az a rendőri vezető, aki kijelentette: amennyiben parancsot kap a békés tömegek elleni erőszakos fellépésre, lemond tisztségéről. A taxis-blokád után távoznia kellett a BRFK éléről, ezt követően a főpolgármester közbiztonsági és bűnmegelőzési tanácsadójaként dolgozott tovább. 2005-ben a Fővárosi Közterület-Felügyelet vezetője lett, igazgatóként a szervezet átalakítását, egy polgárbarát felügyelet létrehozását tekintett fő céljának. 2006-ban a Fővárosi Közgyűlés a Főváros Biztonságáért díjban részesítette. Sólyom László köztársasági elnök 2007-ben léptette elő rendőr altábornaggyá.

Budapest főpolgármestere megrendüléssel értesült a szomorú hírről. Demszky Gábor elrendelte, hogy a Főpolgármesteri Hivatal homlokzatán fekete zászló hirdesse a városközösség veszteségét. Az elhunytat a Fővárosi Önkormányzat és a Fővárosi Közterület-felügyelet is saját halottjának tekinti. A Főváros díszsírhely felajánlásával is tiszteleg Barna Sándort emléke előtt.

A főpolgármester osztozik az elhunyt szeretteinek, barátainak és kollégáinak fájdalmában. Demszky Gábor szerint Barna Sándor nemcsak közbiztonsági és bűnmegelőzési szakértelmével érdemelte ki az őt ismerők tiszteletét és megbecsülését, hanem műveltségével és példaadó humanizmusával is.

A főpolgármester Budapest vezetői és polgárai nevében ezúton is mély és őszinte részvétét fejezi ki a gyászoló családnak. 

Főpolgármesteri Hivatal Sajtóiroda

Budapest linkajánló: budapestlink.mconet.biz

Küldjön egy képeslapot ismerősének Budapest városról!

Szólj hozzá a Budapest fórumon: Budapest - KÖZLEMÉNY: Elhunyt Barna Sándor, a Fővárosi Közterület-felügyelet vezetője, Budapest volt rendőr-főkapitánya

A hír támogatója:
Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.
Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu