Budapest díszpolgárainak Tarlós István adta át az elismerő címet

A kormány 2001-ben nyilvánította nemzeti emléknappá a  június 19-ét, és a Fővárosi Közgyűlés is úgy döntött, hogy ezen a napon adják át a díszpolgári címeket.

\"Tarlós

A szabadság napja alkalmából tartott ünnepségen Tarlós István főpolgármester emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök többször kijelentette, erős és sikeres főváros nélkül nincs erős és sikeres Magyarország. \"A miniszterelnök gondolata talán előbb-utóbb mindenkihez eljut. Budapest pedig akkor lehet erős, ha a város felemeléséért mindannyian együtt, összefogva munkálkodunk, félretéve a parciális és egyéni politikai vagy egzisztenciális érdekeket\" - jelentette ki.


Az idén tizenhárman lettek Budapest díszpolgárai: Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó, Psota Irén színművész , Rost Andrea operaénekes, Csoóri Sándor költő, esszéíró, politikus, Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, Jelenits István piarista szerzetes, teológus, Kocsis Zoltán karmester, Ránki Dezső zongoraművész, Rubik Ernő építész, játéktervező, a Rubik-kocka feltalálója, Taróczy Balázs teniszező, Tóth József válogatott labdarúgó, az Aranycsapat tagja. Posztumusz kitüntetésben részesült Czibor Zoltán, az Aranycsapat csatára és Rónay György költő, volt országgyűlési képviselő .

 

Forrás: budapest.hu

-tk-