Brutális házrobbanás rázta meg Érdet, egy ember meghalt

Szivárgó konvektor okozhatta azt a robbanást, amely a Pest vármegyei Érden következett be – a baleset egy ember halálát követelte, míg másik kettő súlyosan megsérült.

Szivároghatott a konvektor, amelyet a házban levő nem érzékeltek és rágyújtottak – vélhetően ez okozta az óriási robbanást Érden, a Molnár utcánban, amelyben egy ember meghalt, ketten pedig súlyosan megsérültek – tudatta a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága, amely megrázó fotókat is közölt a helyszínről.
 
A robbanás egy 90 és egy 41 négyzetméteres, összeépített épületben következett be június 4-én. A ház tetőszerkezete és födémje leomlott.
 
Mint arról a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága közösségi oldalán beszámolt: a tűzoltók kiérkezésekor az épületen kívül egy fejsérült, egy könnyű és egy súlyos égési sérült embert találtak, egy személy azonban a romok között rekedt.
 
Brutális házrobbanás rázta meg Érdet, egy ember meghalt - Fotó: Facebook.com/bmokf.hivatalos
Brutális házrobbanás rázta meg Érdet, egy ember meghalt - Fotó: Facebook.com/bmokf.hivatalos
 
Az érdi hivatásos tűzoltók rövid kutatást követően megtalálták, de az életét nem lehetett megmenteni.
 
Mivel a födém rászakadt, a férfit csak az ingatlan stabilizálása után lehetett kiemelni. A kiemelést és az épület további átvizsgálását a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat szakemberei segítették – tudatta a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága Facebook-oldalán.
 
Fotó: Facebook.com/bmokf.hivatalos
 
B.A.