Botrányos Árpád-hídi gázolás: itt az új gyanúsított

Tavaly július elsején történt az a tragikus baleset a budapesti Árpád-hídon, amelynek most új gyanúsítottja van. A durva balesetben meghalt egy 26 éves biciklis.

Kihallgattak egy újabb gyanúsítottat a tavaly július elsején bekövetkezett, tragikus Árpád-hídi baleset ügyében – tudatta a 24.hu.
 
A rendőrség szerint a tragédiát egy hirtelen ötletből jött verseny okozta, melynek két BMW és egy Mercedes volt a részese. A versenyzést a Róbert Károly körúton kezdték el, 0 óra 41 perckor, s mindannyian jóval a sebességhatáron felül hajtottak.
 
A 700 lóerős Mercedes, amely elöl haladt, megcsúszott és a szalagkorlátba csapódott, ahol elütötte a szabályosan, a bicikliúton közlekedő 26 éves férfit. A biciklis a kórházban meghalt – írta a 24.hu.
 
A Fővárosi Főügyészség tudatta, hogy gyanúsítottként kihallgatták a BMW sofőrjét, közúti baleset gondatlan okozásának vétsége okán. Jelentős gyorsasággal haladt ugyanis a hídon, majd nekiment a korábbi baleset miatt fejtetőre állt Mercedesnek, s ezzel személyi sérülést okozott.
 
A BMW-s panasszal él a gyanúsítás ellen, de azt alaptalannak találta a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség és elutasította. A nyomozás továbbra is tart.
 
Korábban a Mercedes-sofőr elismerte, hogy bűnös, de azt tagadta, hogy versenyzett volna, szerinte a BMW-s túl gyorsan haladt mögötte, azért gyorsított fel – írta meg a 24.hu.
 
L.A.