Bokrétaavató ünnepséget tartottak a rákoskeresztúri sportcsarnoknál

Rákosmente önkormányzata bokrétaavató ünnepséget tartott kedden a főváros XVII. kerületének központjában annak apropóján, hogy a városrehabilitációs program keretében épülő multifunkcionális csarnok építése során elérték az épület legmagasabb pontját.

A sajtóbejáráson Horváth Tamás polgármester kiemelte: a kerületben jelenleg több mint 20 sportág képviseletében több mint 50 sportegyesület működik, de az egyesületek közül pusztán öt rendelkezik kisebb sportlétesítménnyel. "Most a szemünk láttára valósul meg egy olyan csarnok megépítése, amely több évtizede visszatérő álma a kerületben élőknek" - hangsúlyozta. Hozzátette: évről évre növekszik a kerületben lakók száma, amely közelít a 90 ezerhez, és mivel sok fiatal költözik ide, az átlagéletkor folyamatosan csökken. A sportolással kapcsolatos egyre fokozódó igényeket azonban a meglévő infrastruktúra már nem volt képes kielégíteni. "Ez a csarnok viszont kiváló központja lehet nemcsak a kerületi, hanem a régió sportéletének és kiemelt rendezvényeinek" - mondta. Horváth Tamás azt javasolta, hogy a csarnokot a korábbi polgármesterről, a már elhunyt Riz Leventéről nevezzék el, akinek a kerület ügyes-bajos dolgai mellett a sportcsarnok is szívügye volt. 
 
sportcsarnok

Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár beszédében hangsúlyozta: a kormány célja, hogy minél többen és rendszeresen sportoljanak az országban, amihez azonban biztosítani kell az infrastrukturális lehetőségeket. A multifunkcionális csarnok a kormány nettó 8,97 milliárd forintos támogatásával épül fel, benne két teljes értékű kézilabdapályára osztható nagyterem hazai és nemzetközi szabványoknak megfelelő versenypályával készül. A csarnok több sportág programjainak lebonyolítására lesz alkalmas, míg annak hátsó fali részén mászóterem kerül kialakításra. A létesítményben - a fix és az esetleges mobilhelyekkel együtt - maximálisan 1500 néző foglalhat majd helyet.
 
MTI/T.D.