BKV: Júliustól új buszok és változások a közösségi közlekedésben

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala, valamint a Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint júliustól újabb 25 új, alacsonypadlós, környezetbarát MAN busz áll forgalomba a Fővárosban.

Jövő tavaszig összesen 195 darab új, klimatizált, alacsonypadlós, a legkorszerűbb környezetbarát EURO 6-os motorral szerelt autóbusszal bővül a fővárosi buszflotta a Fővárosi Önkormányzat megbízásából lefolytatott közbeszerzési eljárás eredményeként.  Július 1-jétől ezért újabb 25 darab új MAN A21 autóbusz szállítja majd az utasokat Dél-Budapesten.  A fejlesztés keretében ütemezetten, 2015. novemberéig érkezik meg az ez évi 75 darab szóló és 75 darab csuklós autóbuszból álló flotta. A fejlesztés 2016-ban is folytatódik további 45 darab csuklós autóbusszal. Az új buszok üzembe helyezésével 2016 közepére a budapesti autóbuszvonalakon közlekedő alacsonypadlós járművek száma várhatóan 70 százalék körüli lesz, ami nagy segítség a kerekesszékkel közlekedőknek, a babakocsisoknak, az idős utasoknak és a mozgásukban korlátozottaknak.

 

Budapesti Közlekedési Központ (BKK)

 

Budapesti Közlekedési Központ :  Júliustól új buszok és változások a közösségi közlekedésben

 

 A Budapesti Közlekedési Központ azt is közölte, hogy júliustól több járat menetrendje is változik az év ezen időszakában jellemző utasforgalomhoz igazodva, illetve az átszállási kapcsolatok kényelmesebbé tétele érdekében. Július 1-jétől (szerdától) a 162-es buszcsalád járatai egyes kőbányai megállóhelyeken a villamosmegállókban állnak meg. A BKK új megállóhelyeket létesített Kelenföldön a 907-es és a 973-as, valamint Kistarcsán a 992-es busz vonalán. Mind hétköznap, mind hétvégén egy hajnali indulással bővül a 45-ös autóbusz menetrendje. Július 6-ától (hétfőtől) az év ezen időszakában jellemző utasforgalomhoz igazodva nyárközépi idénymenetrend lép életbe több villamos-, busz- és trolibusz-vonalon. A Dózsa György úton egységesítik az arra közlekedő 30-as buszcsalád és a 75-ös trolibusz megállóhelyeit.


-kt-

Forrás:budapest