Birtokba vehető a Városligeti Sportcentrum

Az új Városligeti Sportcentrumot a Liget Budapest program keretében az Ajtósi Dürer sor - Dózsa György út kereszteződéséhez közeli 3,5 hektáros parkrészen épült meg.

A Városligetben a főváros egyik legsokoldalúbb sportcentruma nyílik meg, ahol újjávarázsolt zöld környezetben több mint egy tucat sportágban próbálhatják ki magukat a látogatók a már korábban átadott, 13 ezer négyzetméteres új nagyjátszótér mellett - közölte a terület sajtóbejárásán a beruházó Városliget Zrt. vezérigazgatója. Gyorgyevics Benedek hangsúlyozta: a Városligetben mindig nagy hagyománya volt a sportnak, de ilyen feltételekről mindeddig "csak álmodni lehetett".  A sportközpontban műfüves labdarúgó pálya lelátóval, kosárlabdaaréna, három multifunkciós sportpálya, kondipark, terepügyességi park mászófallal, pumptrack pályával, valamint tizenhárom sakkasztal, négy ping-pong asztal, két teqball asztal, női, férfi és akadálymentesített öltözők, valamint ivókutak, kerékpártárolók is helyet kaptak - sorolta. Mindezeket - két bérelhető sportpálya kivételével - bárki ingyenesen használhatja - hangsúlyozta a vezérigazgató.
 
Birtokba vehető a Városligeti Sportcentrum
 
Mint hozzátette azonban, az új sportcentrumban két foglalható, kivilágított sportpályát is létrehoztak: a Városligeti Miniaréna Budapest egyik legmodernebb, kézilabdapálya méretű kivilágítható műfüves labdarúgó pályája, melynek különlegessége, hogy fedett cserepadokkal, lelátóval, digitális eredményjelző táblával is ellátták. A Kosárlabda Miniaréna pedig várhatóan az amatőr és profi kosarasok egyik kedvenc helye lesz; a szabványos méretű kosárpálya gumi burkolatú, 4,2 méter magas védőhálóval rendelkezik. A bérelhető sportpályákat a Liget Budapest projekt honlapján lehet lefoglalni kedvező áron - jegyezte meg.Gyorgyevics Benedek beszámolója szerint a sportcentrum kialakításakor különös hangsúlyt fektettek arra, hogy valamennyi új pályát, sporteszközt és szolgáltatást a mozgássérültek és fogyatékkal élők is biztonsággal igénybe tudják venni. Elkészül a két kilométeres, kivilágított futókör, egy újabb kutyás élménypark, a hangulatos, új városligeti promenád Ajtósi Dürer sor - Damjanich utca közötti szakasza, megújul továbbá a Kis Botanikus kert is a parkban. A mostani parkfejlesztési ütemben 93 ezer négyzetméternyi zöldfelület újulhat meg és több mint 200 lombos fát is elültetnek.
 
MTI/T.D.