Bemutatták a jövő technológiákat a BME-n

A jövő szempontjából nélkülözhetetlen eseményt tartottak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.

Olyan jövő technológiai és információs napot tartottak tanárok számára a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, amely abban támogatja az oktatásban résztvevő szakembereket, hogy könnyebben felvegyék a ritmust a folyamatosan megújuló mesterséges intelligencia szoftverekkel. 

A rendhagyó információs napot április közepén tartották Budapesten és az esemény alkalmával olyan témákat ismerhettek meg a tanárok, amelyek valóban a jövőt formálják. A pedagógusok nem csak előadásokat hallgathattak meg, hanem részt vehettek speciális laborlátogatásokon és szakmai kerekasztal beszélgetéseken is.

bme_torzs

Fókuszban a jövő technológiák

Az információs előadásokon kiemelt szerepet kapott a mesterséges intelligencia, a robotika és a különféle okos, illetve jövő technológia alkalmazások használata a tanuláshoz és oktatáshoz kapcsolódóan. 

A mesterséges intelligencia és a robotika bevezetése a tanításba számos óriási előnnyel járhat a jövőre nézve, mivel komoly mértékben javíthatják a diákok tanulási élményét és a pedagógusok oktatási hatékonyságát.

A fővárosban megrendezett tudományos nap megfelelő kiindulópont volt ahhoz, hogy minél több szakember megismerje az automatikus rendszerekben a lehetőséget. 

Forrás: MTI
CS.SZ.