Az M3-as metró rekonstrukciójáról és a távhőrendeletről is döntött a Fővárosi közgyűlés

Ellenszavazat nélkül fogadta el a Fővárosi Közgyűlés az M3-as metró rekonstrukciójának és északi meghosszabbításának előkészítéséről szóló fejlesztési megállapodást 2014. június 30-i, rendes ülésén.

\"Budapest,

Az előterjesztés szerint az 1970-től 1990-ig több szakaszban megépült metróvonal infrastruktúraelemei erősen elhasználódtak, egyre gyakoribbak a műszaki meghibásodások, szolgáltatáskiesések, a vonal felújítása halaszthatatlanná vált, azt a 2014-2020 közötti uniós költségvetési ciklusban meg kell kezdeni.  a kivitelezéshez szükséges teljes tervcsomag elkészítése összesen 1,8 milliárd forintba kerül, az anyag kitér a járművek megújításának kérdésére és a vonal északi meghosszabbítására is.

Módosították többek között a távhőrendeletet is, e szerint a Budapest területén működő távhőszolgáltatók a hőellátási módtól függetlenül kötelesek megfizetni a Főtáv Zrt.-nek az általános hődíjtarifát.

Zárt ülésen döntött a közgyűlés arról, hogy 41,8 milliárd forintért eladja a Főgáz 50% + törzsrészvényt tartalmazó többségi részvénycsomagját a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-nek.
 

-csa-Fotó: Majtényi Mihály
Forrás: budapest.hu