Átadták a Thyssenkrupp új beruházását Budapesten

A Thyssenkrupp új iroda és laborátadó ünnepségét tartották Budapesten.

Az avató ünnepségen jelen volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki elmondta, hogy kiemelt figyelmet kell fordítani a kutatás-fejlesztési beruházásokra. Szerinte azok a vállalatok akik pozitív tapasztalatot szereztek Magyarországon, szívesebben hozzák ide kutatás-fejlesztési projektjeiket és gyártási folyamataikat.
 

Szijjártó Péter és Marc de Bastos Eckstein
 
Marc de Bastos Eckstein, a Thyssenkrupp ügyvezető igazgatója elmondta, hogy 3 doktorandusz hallgató ötlete alapján 1999-ben alapították a budapesti kompetenciaközpontot, ahol eleinte 17-en dolgoztak, ma pedig már több mint 1200-an. A vállalat három magyar műszaki egyetemmel is együttműködésben áll.
 
A Thyssenkrupp budapesti új járműipari kompetencia központjának kialakítása 2,2 milliárd forintba került, melyhez a magyar állam 282 millió forinttal járult hozzá. A létesítmény 13200 négyzetméteren irodaépületből és 2500 négyzetméteren tesztlaborból áll. Az új épületben magasan képzett fejlesztőmérnökök fognak dolgozni a jövő autóipari megoldásain.
 
Az átadó ünnepség előtt Szijjártó Péter körbejárta a területet és elmondta, hogy szerinte a mérnökök számára innovatív lesz munkájuk elvégzéséhez a környezet.
 
Arról is beszélt még, hogy egyre több kutatás-fejlesztési beruházás valósul meg az országban. A magyar gazdaság gerincét a járműipar adja, ami egy nagy átalakuláson megy keresztül, emiatt különösen fontos, hogy az ilyen irányú fejlesztéseket támogassák.
 
A Thyssenkrupp hamarosan bejelenti újabb vidéki beruházását.  
 
BG
Forrás: MTI, Autopro
Képek: MTI/Illyés Tibor