Állatmenhelyet alakítanak ki Újbudán

Újbudán egy új, 21. századnak megfelelő állatmenhelyet alakítanak ki a helyi civilek, a Fővárosi Önkormányzat és a Fővárosi Állat- és Növénykert összefogásával- jelentette be Gy.Németh Erzsébet a főváros humán területekért felelős főpolgármester-helyettese, a Demokratikus Kolalíció Facebook oldalán közvetített eseményén. 

Gy.Németh Erzsébet a Demokratikus Koalíció újbudai képviselője is egyúttal. A párt Facebook oldalán közvetítették az eseményt, ahol elmondta, hogy a fővárosban élő fiatalok felelős állattartásra felkészítésében egy menhelynek is fontos szerepe van, ezért szakmai segítséget kért a Fővárosi Állat- és Növénykerttől.
 
Állatmenhelyet létesítenek Újbudán
 
Az állatkertnek jelentős oktatási és állatvédelmi tapasztalata van, ezért a főváros úgy gondolja, hogy a szakmai háttér biztosított, amivel megfelelő színvonalú ellátásban részesítik az állatokat.
 
Bakai-Nagy Zita, Újbuda polgármestere elmondta, hogy prioritásként kezelik a kerületben élő kutyatulajdonosok érdekeit és az utcára kerül állatok helyzetét.
 
Hozzátette, hogy olyan 21. századi, korszerű állatmenhely kialakításán dolgoznak Gy.Németh Erzsébettel, ami nemcsak az állatokkal kapcsolatos hatósági feladatokat képes magas szinten ellátni, hanem az állatok gondozását, rehabilitálását és örökbe adását is.
 
A polgármester közölte, hogy az állatmenhely helyének választásában figyelembe veszik az újbudai lakosok szempontjait is.
 
BG
Forrás: MTI