Agyafúrt menekülést tervezett Óbudán egy macska – végül ki kellett menteni

Másfél hetet töltött egy óbudai panelház falai között egy cica, aki valószínűleg el akart szökni. A mentőszolgálat szabadította ki.

Mester tervet eszelt ki Budapesten egy, Maszat nevű macska, akit a gazdái külföldi tartózkodásuk miatt adtak át a rá jelenleg vigyázó férfinak. A befogadott állat valószínűleg visszavágyott a kertes házba, s talán ezért akart elszökni – írta a blikk.hu.
 
A cica terve nem igazán sikerült, ugyanis másfél hétig az óbudai panelház falai mögött élt, az emeleteket összekötő felszálló vezeték – avagy a strang – csatornájában.
 
 
A gazdája napokon át próbálta kideríteni, hová tűnhetett a macska. Maszatot végül a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat csapata mentette ki fogságából: a hatodikról indult – mint kiderült, a kád mögött jutott le a csatornába - a 3. és 4. emelet között kötött ki. A gazdája nagy nehezen megtalálta, melyik járatban lehet és száraztápot szórt le neki.
 
Az állatot a fal megbontásával szabadították ki az egyik lakásban. A cicának szerencséje volt, mert épp csőtörés is történt ezekben a napokban, tehát tudott vizet inni – írta meg a blikk.hu.
 
Fotó/videó: Facebook.com/Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat
 
B.A.