A Westend csökkenti öko lábnyomát

A Westend zöld stratégiáját a vásárlók bevonásával valósítja meg.

A Westend zöld stratégiájának alkalmazásával a szén-dioxid kibocsátás csökken, míg az üzemeltetésben 30 százalékkal több energiát takarítottak meg az elmúlt 3 évben. Folyamatosan cserélik a gépeket, amivel így további 30 százalékkal több energiát tudnak megtakarítani és a kibocsátás csökkenését is elérhetik.
 
Gondolkodnak a napelemek telepítésen
 
Jelenleg a Gránit Pólus csoportnál az ESG audit és további fenntarthatósági célkitűzések zajlanak. A Westend célja, hogy a tőzsdére lépjen, ahol alapfeltétel az ESG-nek való megfelelés.
 
A Föld napján indítottak tesztüzem jelleggel egy használtruha-gyűjtő helyiséget. A Westend ReStore-ban eddig 6,5 tonnányi használtruha gyűlt össze. A ruhák válogatását egy félautomatizált rendszer segítségével a Textrade végzi, amely többek között a Magyar Vöröskereszthez és a Máltai Szeretetszolgálathoz juttatja el a rászorulóknak.
 
Az elmúlt 3 évben kicserélték a hűtőrendszereket, jelenleg a gépészet megújítása is folyamatban van. A beruházással éves szinte 1 millió kWh áramot takarítanak meg évente, továbbá 30 százalékos energiamegtakarítást és kibocsátás csökkentést is elérhetnek.
 
Gondolkodnak azon is, hogy napelemeket telepítsenek és egyéb energia-, illetve vízmegtakarítást eredményező technológiákat is alkalmazzanak.
 
Forrás: MTI, Westend
A képek illusztrációk