A Volánbusz gázüzemű autóbuszok vásárlására indított közbeszerzési eljárást

A Volánbusz Zrt kiírta a 164 új, CNG-meghajtású autóbusz beszerzésére a közbeszerzési eljárást, melyeket várhatóan 2022 tavaszától országosan több nagyvárosban helyeznek majd forgalomba.

A közlekedési társaság folytatja 2018-ban elindított járműállomány fiatalítási programját, melynek keretében eddig 1401 új és újszerű autóbuszt helyeztek üzembe országosan. 
 
Fiatalítják a járműállományt
 
Abban az esetben, ha eredményes lesz a közbeszerzési eljárás, akkor a fővárosi agglomerációban 75, Szegeden 10, Szolnokon 40, Zalaegerszegen 39 új autóbuszt helyeznek forgalomba.
 
A Volánbusz kedvező tapasztalatokat szerzett a forgalomban lévő 61 darab gázüzemű autóbusz károsanyag- kibocsátása miatt Zalaegerszegen, Nyíregyházán és Szegeden. A vállalat úgy döntött, hogy további 164 darab CNG- meghajtású jármű beszerzésére írnak ki közbeszerzési eljárást.
 
A 2 kiírásra kerülő tenderen az elővárosi és helyi kivitelű, alacsony padlós, akadálymentesített, 75-80 személy szállítására alkalmas, légkondicionált, digitális utastájékoztatási és kamerarendszerrel felszerelt, wi-fi előkészítéssel és USB csatlakozókkal felszerelt , EURO 6 CNG környezetvédelmi besorolású motorral rendelkező autóbuszgyártók ajánlatait várják 2021. szeptember 10-ig.
 
Az új autóbuszok töltési infrastruktúráját a Volánbusz Zrt konzorciumi partnere, a Mobiliti Volánbusz Kft építi ki.
 
A nyertes ajánlatadóknak 24 hónapon keresztül kell vállalniuk a karbantartási munkákat, belefoglalva az anyag és munkadíjat.
 
BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk