A V4 Smart Platform hazai iparági partnerei együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá

A V4 Smart Platform korábbi hazai iparági partnerei együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá a digitális gazdaságfejlesztést támogató szolgáltatások megvalósításának érdekében.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt Magyarország 2017-18-ban a V4 elnökségi időszakában szakmai párbeszédet kezdeményezett és megteremtette annak a lehetőségét, hogy létrehozzák a V4 Smart Platformot. Korábban a V4 Smart Platform hazai iparági partnerei az OTP Bank Nyrt, a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt,  i-Cell MobilSoft Zrt., Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és SAP Hungary Kft voltak.
 
Budapesti vállalatok írták alá az együttműködési szándéknyilatkozatot
 
A fő céljuk a platform kialakításával az volt, hogy a V4 országokban a lehetséges szolgáltatások üzleti, jogi, technológiai modelljeit kidolgozzák, továbbá a határon átívelő szolgáltatások összekapcsolásával megvalósítható mintaprojekteket előkészítsék.
 
Az együttműködés keretében szolgáltatásfejlesztési javaslatokat tettek, valamint nemzetközi partnerek segítségével kidolgozták a 'White Paper"-t, ami a határon átívelő digitális szolgáltatások fejlesztését támogatja.
 
A V4 Smart Platform 2 Projekt a korábban elindított kezdeményezés folytatása. A projekttel megvalósíthatják, hogy digitális eszközök segítségével egységes piacot hozzanak létre.
 
A Visegrádi Együttműködés soros elnöki tisztségét 2021. július 1-től Magyarország tölti be. Az Elnökségi Programon belül megvalósuló V4 Smart Platform Projekt a korábbi partnerek együttműködésével valósul meg.
 
BG
Forrás Prim.hu, MTI
A képek illusztrációk