A személyhajózás a közösségi közlekedés teljes értékű elemévé válhat

Az új hajóállomás ünnepélyes átadásán Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója hangsúlyozta, céljuk, hogy a személyhajózás a közösségi közlekedés teljes értékű elemévé váljon, továbbá turisztikai szempontból is kiemelt csomópontok legyenek. Az új kikötő a Fővárosi Önkormányzat, a BKK, a BKV, a Müpa és a Nemzeti Színház együttműködésének köszönhetően valósult meg.

 

A D11-es és a D12-es hajójárat eddig Újpesttől a Haller utcáig, illetve a Rómaifürdőtől a Boráros térig közlekedett, ám április 25-e óta a fővárosi kulturális élet két kiemelkedő intézményét kötötték össze. Az új hajóállomás ünnepélyes átadásán Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója szerint az intézmény vonzáskörzetében egy új kulturális városközpont formálódik, és a kikötő átadásával tovább javul a megközelíthetősége.

 

A cél, hogy a személyhajózás a közösségi közlekedés teljes értékű elemévé váljon, továbbá turisztikai szempontból is kiemelt csomópontok legyenek

A cél, hogy a személyhajózás a közösségi közlekedés teljes értékű elemévé váljon, továbbá turisztikai szempontból is kiemelt csomópontok legyenek

 

Dr. Dabóczi Kálmán szerint összetett projektet kell megvalósítani ahhoz, hogy a személyhajózás a közösségi közlekedés teljeses értékű elemévé váljon. Összefüggésben kell kezelni a járművek, a kikötők, a különféle utasforgalmi és karbantartó létesítmények működését, valamint a turisztikai és városfejlesztési szempontokat is - mondta el a BKK vezérigazgatója. 

 

/T.D.