A metrófelújítás folytatásáról aláírhatják nyáron a szerződést

Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatón közölte, hogy a 3-as metróvonal középső és déli szakasza állomásainak felújítására vonatkozó kiviteli szerződések megkötése júliusra várható a folyamatban lévő eljárások eredményessége esetén.

A főpolgármester hangsúlyozta, hogy folyamatosan dolgoznak a metróvonal akadálymentesítésének növelésén. Tárgyalnak az Egyenlő Bánásmód Hatósággal, valamint az érintettekkel, és elsősorban a Kálvin téren gondolkodnak egy újabb lift megépítésén. A villamos és trolibuszok beszerzéséről szólva Tarlós István közölte: 17,5 milliárdért újabb 26 CAF villamos érkezhet Budapestre 2019 februárja és 2020 márciusa között, valamint 3,8 milliárd forintból további 21 trolibusz ez év végén.

 

Kiadvány készült a Budapesten megvalósult és jövőbeni fejlesztésekről 

 

Szólt a fővárosi hajléktalanellátásról is, elmondta, hogy a budapesti hajléktalanszállókon 400 üres hely áll rendelkezésre. Közölte, hogy 800 ezer példányban elkészült a Budapest kiadvány, amelyben a fővárosban 2010 óta megvalósult és a jövőben megvalósuló fejlesztésekről tájékoztatja a budapestieket. A kiadvány elkészítése és a lakásokba eljuttatása nettó 23 millió forintba kerül. 

 

MTI/T.D.