A menekültkérdésről is egyeztetett a Fővárosi Közgyűlés

A Fővárosi Közgyűlés felkérte a főpolgármestert: vizsgálja meg az ideiglenes szociális ellátóhelyek kialakításával és működtetésével, valamint a fővárost is jelentősen érintő migrációs helyzettel kapcsolatban jelentkező többletfeladatok ellátásának módját és finanszírozási feltételeit.


Tarlós István főpolgármester a javaslat vitája végén úgy fogalmazott: perspektívájában veszélyes jelenségről van szó. Hangsúlyozta: életszerű reakciókra van szükség. Hozzátette, hogy nem magyar problémáról van szó, az Európai Unió szabályai pedig akadályozzák a magyar kormányt, hogy hatékony intézkedéseket tehessen. A főpolgármester azt mondta: az EU hónapok óta tehetetlen migránsügyben. Tarlós István hangsúlyozta: migránsügyben a Fővárosi Önkormányzatnak semmilyen törvényi kötelezettsége és feladata nincsen, „lelkiismereti okokból próbálunk valamit tenni, elsősorban a budapestiek védelmében, mérsékelve a városra nehezedő nyomást”.

 

 

 Fővárosi Közgyűlés, Tarlós István, menekültek

 

 

A bevándorlásról is egyeztetett a Fővárosi Közgyűlés

 

Hozzátette: ideiglenes jellegű, szociális létesítményeket alakítanak ki, „arra próbáljuk rábeszélni a migránsokat, hogy maradjanak ezekben a blokkokban, és ne szabaduljanak rá a városra”. Budapestet meg akarjuk védeni a kontrollálhatatlan áradattól – nyomatékosította. A közgyűlésen kiderült: több mint 29 millió forintba került a fővárosi cégeknek a budapesti ideiglenes, szociális ellátóhelyek kialakítása és működtetése augusztus közepéig.  Eddig 3 ideiglenes szociális ellátóhely működött a fővárosban, ezt egy központival próbálja meg kiváltani a főváros vezetése. Az összköltségek 370- 400 millió forintra rúghatnak - derült ki.


-csa-

Forrás és kép: budapest.hu