A Magyar Telekom új székházat épít

A Magyar Telekom új székházat épít az Üllői út és a Könyves Kálmán körút  csomópontjában. Az épület 2018 második felére készül el, melyben 4500 munkavállaló fog dolgozni.

A közel 50 milliárd forintos beruházással az ország leginnovatívabb irodaháza épül meg, a Telekom az épületben 4000 négyzemétert bérbe is ad majd. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, hogy a beruházás egy hosszú távú elköteleződés, amelyre szüksége van Magyarországnak az új ipari korszak miatt. Emlékeztetett arra, hogy a Magyar Telekom felelős azért, hogy 2018-ra minden magyar háztartásban elérhető legyen a másodpercenkénti 30 megabites internet.

 

Letették a Magyar Telekom új székházának alapkövét

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója, Noah Steinberg, az ingatlanfejlesztő Wing Zrt. elnök-vezérigazgatója, Schőmer Norbert, a Wing Zrt. irodaprojektekért felelős vezérigazgató-helyettese és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Magyar Telekom új székházának alapkőletételén 

 

Az új székház kiemelkedő építészeti és környezettudatos megoldásokkal jön létre, Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a beruházással egy helyre összpontosulhat a cégcsoport munkaereje. Várakozása szerint az innovatív munkahelyi környezetben könnyebben dolgoznak majd az alkalmazottak, illetve hatékonyabb kommunikáció jöhet létre a csoporton belül. A beruházást banki konzorcium finanszírozza, amelynek tagjai az Unicredit Bank Hungary és a K&H Bank.

 

/T.D.