A magyar állammal közösen távközlési szuperholdingot hoz létre a 4iG

Távközlési szuperholding létrehozására kötött együttműködési megállapodást a magyar állam és a 4iG. A cél, hogy egy stratégiai távközlési és telekommunikációs infrastruktúra szolgáltató vállalatot hozzanak létre, amely a versenyképes szolgáltatások mellett megfelelő mértékben képviseli iparágon belül a nemzeti értékeket.

A megállapodást Mager Andrea, az Antenna Hungária Zrt. (AH Zrt.) tulajdonosi jogait gyakorló nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és a 4iG Nyrt kötötte.
 
A megállapodással egy egy stratégiai távközlési és telekommunikációs infrastruktúra szolgáltató vállalatot hoznak létre
 
A megállapodás értelmében a tőkepiaci társaság tulajdonába kerülő távközlési profillal működő társaságokat apportálják az Antenna Hungária Zrt-be. Az apportokkal kapcsolatban a megállapodás véglegesítése és az Antenna Hungária Zrt átvilágítását, valamint a vagyonértékelést követően döntenek majd 2021 október közepéig.
 
Jászai Gellért, a 4iG Nyrt elnök-vezérigazgatója szerint a stratégiai megállapodás a hazai távközlés jelentős gazdaságtörténeti momentuma, melynek eredményeként a közép-kelet-európai régió egyik meghatározó telekommunikációs vállalatát hozzák létre. Az AH Zrt többségi részesedésének megszerzése, valamint a két cég egyesítése hozzájárul a hazai távközlési szektor technológiai fejlődéséhez.
 
Sárecz Zsolt, az Antenna Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatójának meggyőződése, hogy a 4iG Nyrt-vel közösen kialakított integrált távközlési vállalatnak fontos szerepe lesz a hazai és régiós távközlési piacon, amellyel képesek lesznek felvenni a versenyt a nemzetközi és multinacionális vállalatokkal.
 
BG
Forrás: 4iG, MTI
A képek illusztrációk