A legokosabb városok közé került Budapest

Nemcsak okos eszközeink vannak, egész városok váltak okossá az utóbbi években a digitális technológia által. Budapestet is a top 10-be választották.

Manapság számos intelligens eszköz teszi egyszerűbbé a mindennapjainkat. Emellett egyre több város használja ki a digitális technológiát és az adatokat, hogy a lakói életét jobbá tegye.
 
Így van ezzel a magyar főváros is. A ProptechOS ingatlan-technológiai vállalat, amely okosotthonokat alakít ki, készített egy felmérést, amely választ ad arra, mely városok a leginkább okosak egy adott kontinensen.
 
A vizsgálat során 100 európai és amerikai várost vettek górcső alá.
 
A legokosabb városok közé került Budapest
A legokosabb városok közé került Budapest
 
A mutatók között megvizsgálták a technológiai infrastruktúrát és az összeköttetést, a technológia vezérelte munkaerőpiacot, a zöld infrastruktúrát.
 
Értékelték a szélessávú letöltési sebességet, sőt azt is, hogy milyen az elektromos járművek hozzáférése a töltőpontokhoz. A városokat az egyes főkategóriákon belül egy 100 pontos skálán értékelték.
 
London 73,7 pontot ért el a 100-ból, ezzel Európában ez a város kapta a legrangosabb helyezést, őt követi Amszterdam, majd Párizs és Berlin fej-fej mellett, harmadik-negyedikként.
 
A hetedik azonban Budapest lett a listán, 56,3 ponttal.
 
A 10-es listában az ötödik helyre Lisszabon került, a hatodikra Oslo, a nyolcadikra Dublin, a kilencedikre Madrid, a tizedik helyen pedig Helsinki végzett.
 
B.A.