A következő egy hónapban 3 nagyberuházás indul a fővárosban

A következő egy hónapban 3 nagyberuházás is kezdetét veszi Budapesten. Első körben elindul a Margit híd és a Parlament között a pesti alsó rakpart megújítása, majd kezdődik a Lánchíd újabb felújítási szakasza és a Blaha Lujza tér megújítása is.

Balogh Samu, főpolgármester kabinetfőnöke a Facebook-oldalán tette közzé a beruházások részleteit: 

Ezek alapján június 7-én indul a pesti alsó rakpart felújítása a Margit híd és a Parlament közötti szakaszon. A kabinetfőnök írása szerint a múlt héten kerültek aláírásra a kivitelezővel a szerződések, így a jövő héten már kezdődhetnek is a felújítási munkálatok. 

“A kivitelezést követően duna-parti fasort és összefüggő gyalogos sétányt kapnak majd a budapestiek. A munkák megkezdése miatt a most hétvégi gyalogos-kerékpáros rakparti nyitást követően a Margit híd és a Lánchíd közötti szakasz hétfőtől már zárva marad az autóforgalom előtt. A felújítás várható vége idén év vége.” - tette hozzá a bejegyzésében. 

A Lánchíd felújítása is új szakaszba lép, hisz június 16-án kezdődnek az újabb felújítások. Ettől a naptól lezárásra kerül a híd útpályája, amelynek következtében a közösségi közlekedési hálózat is átalakításra kerül, hisz az érintett szakaszokon a buszjáratok sem közlekedhetnek. 

“A Lánchíd kiesésével egyidejűleg fejlesztjük Buda és a pesti belváros közösségi közlekedési kapcsolatait, hiszen a hiányzó szakaszok pótlásával összefüggő buszsávot alakítunk ki a Hegyalja úton, valamint új buszjáratot is indítunk az Apor Vilmos tér és a Bosnyák tér között.“ - részletezte a közösségi közlekedést érintő változásokat Balogh Samu. 

nagyberuhazasok_torzs

A pesti alsó rakpart és a Lánchíd mellett a Blaha Lujza tér felújítása is elkezdődik

A tervek szerint július elején a Blaha Lujza tér felújítása is kezdetét veszi, hisz utolsó szakaszába érkezett a tér megújítását célzó közbeszerzési eljárás. A kivitelezés következtében megújul a térfelszín, a korábbiakhoz képest jóval több fát ültetnek majd, valamint teljes mértékben akadálymentessé válik a csomópont a felszínen. 

“A Blaha felújításának megkezdése azért is sürgető, hogy a komolyabb közlekedési korlátozásokkal járó első fázis minél nagyobb arányban még a nyár folyamán történhessen meg, így kevesebb bosszúságot okozva a közlekedők számára.” - részletezte a kabinetfőnök. 

A Fővárosi Önkormányzat a kivitelezési munkálatok idejére a budapestiek és a közlekedők türelmét kéri.Forrás: Balogh Samu kabinetfőnök Facebook-oldala
CS.SZ.