A KKM célja, hogy Budapest tudásközponttá váljon

A Külgazdasági és Külügyminisztérium több mint három éve dolgozik azon, hogy Budapest tudásközponttá váljon - jelentette ki a tárca biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára.

Mikola István közölte, szándékuk arra alapul, hogy az országnak lényegében nincs eladható gáza, olaja vagy ásványi kincse, így tudástőkével képes megjelenni a világpiacon. Március végén rendezik meg Budapesten a háromnapos think.BDPST konferenciát, ahol kormányzati szereplők, cégvezetők és a tudományos élet képviselői megtárgyalják a jövő kérdéseit. Budapest az innovációkra fókuszálna, Mikola István szavai szerint a rendezvényen az egészségügyi újítások is szóba kerülnek majd.

 

think.BDPST konferencia

Március végén háromnapos konferenciát tartanak a fővárosban, a másodszorra megrendezendő think.BDPST fő támogatója a KKM

 

Úgy vélekedett, hogy kikerülhetetlen, hogy teljesen új technológiák jelenjenek meg a gyógyászatban, az egészségiparban. A think.BDPST konferencia üzenete, hogy másképpen célszerű gondolkodni, fontos, hogy nagyot álmodjunk, és szükség van stratégiaalkotókra, akik képesek akár 15-20 évre előretekinteni.

 

/T.D.