A Kende Gastro Zrt mesterséges intelligenciát alkalmaz új üzletében

A Kende Gastro Zrt mesterséges intelligenciát alkalmazó automatizált konténerüzletet fejlesztett.

A Kende Gastro Zrt 2021-ben nyitotta meg első automatizált bisztróját a fővárosban, most pedig bemutatta a 20 négyzetméteres, szabványos alapterületű és berendezésű konténerüzletét, melynek tervezését még 2020-ban kezdték meg.
 
Mesterséges intelligenciát alkalmazó automatizált kontérüzletet fejlesztettek
 
Az automatizált konténerüzletnek több előnye is van, mivel nem kell hozzá személyzet, a vásárlókat biztonsági kamerákkal követik nyomon, valamint 0-24-ben nyitva lehetnek. A rendszer a polcról levett termékeket azonosítja, virtuális kosárba helyezi, a vásárlás ellenértéket automatikusan leemeli az applikációba elmentett bankkártyáról miután elhagyta az üzletet a vevő.
 
A technológiát 2018-ban fejlesztette ki az Amazon, majd több startup cég is foglalkozni kezdett hasonló rendszerek kiépítésével, jelenleg globálisan 10-12 cég foglakozik vele. A Kende Gastro az AiFi-t és a Cloudpick rendszert választotta. A vállalat európai forgalmazójaként Magyarországon kizárólagos joggal rendelkezik.
 
Jelenleg már több mint 100 vállalkozás érdeklődik a konténerüzletek felől, melyek kulcsrakész állapotba 20-40 millió forintba kerülnek. A cégeknek a helyszínválasztásban segítséget nyújtanak, emellett pedig elvégzik az intelligens kamerarendszer technológiájának telepítését és beüzemelését, amihez folyamatos IT-támogatást nyújtanak.
 
A Kende Gastro Zrt bemutató üzletének és konténerüzletének kialakítása 150 millióba került, melyhez önerejük mellé a Kavosz Zrt-től vettek fel támogatott hitelt.
 
 
BG
Forrás: MTI
Képek: MTI/Kovács Tamás