A hétvégén megnyitják a pesti alsó rakpartot

Ezen a hétvégén is megnyitják a gyalogosok és kerékpárosok előtt a pesti alsó rakpartot, szombaton reggel 6 és vasárnap 23 óra között, a Kossuth tér és a Közraktár utca közötti szakaszon.

Az idősebb Antall József rakparton indított építkezés miatt június 7-én lezárták az Eötvös tértől a Margit hídig a teljes útszakaszt a közúti forgalom elől. Az ideiglenesen bevezetett forgalmi rend lehetővé teszi, hogy a gyalogosok és kerékpárosok hétvégén használni tudják a rakpartot a Közraktár utca és Kossuth tér között.
 
Az Országház északi oldalán megnyitják a rakpartra vezető lépcsőt

A Garibaldi utcai felhajtó lesz az utolsó ki és bejárat, amit a kerékpárosoknak, rollerrel közlekedőknek, valamint a babakocsival sétálóknak érdemes igénybe venniük.
 
A rakpartra vezető lépcsőt is megnyitják az Országház északi oldalán, de csak gyalogosan lehet megközelíteni a látogatóközpontot és a múzeumhajót.
 
A pesti rakpart gyalogosbarát megújítása elsőként az alsó rakpart Kossuth tér és Margit híd közötti részén indult el.
 
Május utolsó hétvégéjén mintavételi fúrásokkal kezdődtek el a munkálatok, hétfőtől viszont a bontást végző szakemberek dolgoznak a helyszínen.
 
Az Idősebb Antall József rakpart átépítését követően egybefüggően sétálhatóvá válik a Duna partja ezen a szakaszon. Meg fognak szűnni a kihasználatlan burkolt felületek is.
 
Megmarad a lépcsős partfal, azonban a Markó utcai rámpa támfala beljebb kerül. A világörökségi védett látkép nem fog sérülni, viszont az új járdán haladva, sétálás közben is lehet gyönyörködni a tájban. A partszakasz zölditéséért 35 fát telepítenek.
 
BG
MTI