A Fővárosi Közgyűlés döntései

A Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén több kerületi parkolási szabály módosításához járult hozzá, tovább korlátozzák a szmogriadó idején használható gépjárművek körét, valamint hétszáz férőhelyes parkolóház épül a Vidámpark helyén.

A képviselők elfogadták Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes parkolási rendeletet érintő indítványát, amely szerint új parkolási övezetet alakítanak ki Újpesten, eltörölték a szeptemberben bevezetett hétvégi és ünnepnapi fizetős parkolást a Városligetben, emelték a VI. és a VII. kerület Dózsa György úttal érintkező fizetős övezeteinek díjtételét, továbbá kimondták még, hogy nem kell a szélvédő mögé tenni a megváltott parkolójegyeket azokon a területeken, ahol az új, a gépjárművek rendszámát is elkérő automaták működnek.

 

A Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén több kerületi parkolási szabály módosításához járult hozzá

A Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén több kerületi parkolási szabály módosításához járult hozzá

 

A Vidámpark helyén 2019 végéig 5,7 milliárd forintos állami támogatásból valósul meg a 700 férőhelyes Hermina Garázs projekt. Az építmény tetejére várhatóan felfutnak majd a Kárpát-medence múltbéli élővilágát bemutató Pannon Park zöldfelületei. A szmogrendelet módosítása szerint 2018. október 1-je után a fővárosi riasztási fokozat elrendelése esetén korlátozzák a 7-es és a 8-as környezetvédelmi osztályú - Euro 3-as dízelüzemű - gépjárművek forgalmát is. A döntés értelmében a korlátozás 2019. október 1-jével a 10-es és a 11-es környezetvédelmi osztályú - Euro 4-es dízelüzemű - gépjárművekre is vonatkozik.

 

MTI/T.D.