A fővárosban hozza létre új szolgáltatóközpontját a KOSTAL-csoport

A KOSTAL-csoport Budapesten hozza létre első globális üzleti szolgáltatóközpontját.

A városligeti Átrium Parkban nyitja meg a KOSTAL-csoport első globális üzleti szolgáltatóközpontját. A családi tulajdonú német autóipari beszállító beruházásának köszönhetően 360 fő angolul beszélő, magasan képzett IT és pénzügyi szakembert vesz fel. A vállalat leendő alkalmazottai számára 1,15 milliárd forint értékben képzési programot indít, melyhez a magyar állam 570 millió forintot ad.
 
Andreas Kostal, a Kostal-csoport vezérigazgatója
 
A KOSTAL-csoport öt kontinensen, 21 országban, 46 helyszínen van jelen. Első vállalatcsoportot kiszolgáló BSC (Business Service Center) központi helyszínének kiválasztását megelőzően több országot is megvizsgáltak, végül hazánk mellett döntöttek.
 
Andreas Kostal, a cégcsoport vezérigazgatója elmondta, hogy azért választották Magyarországot a BSC központ helyszínének, mert a tehetség és a hozzáértés egyaránt megtalálható itt, ráadásul a magyar kultúra jól illeszkedik az értékeikhez.
 
A tervek szerint 2022-ben már felvesznek 100 új munkatársat a cégcsoport fővárosban nyíló globális üzleti szolgáltatóközpontjába.
 
BG
Forrás: MTI, Portfólió
A képek: MTI/Balogh Zoltán