A főpolgármester-helyettes is kipróbálta a Bubi közbringarendszert

Elindult a Főváros közbringarendszere, amelyet Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke és Nagy Ervin színművész is kipróbált.

Az első két napon már közel kétezren vettek MOL Bubi jegyet vagy bérletet. Ez azt jelenti, hogy a korábbi kétezer tesztelővel együtt így már négyezren használják az almazöld bringákat.

A  városfejlesztési főpolgármester-helyettes hangsúlyozta: a Fővárosnak kiemelten fontos a környezettudatos közlekedés fejlesztése, a közbringarendszer elindításával Tarlós István főpolgármester programjának fontos eleme valósult meg.

A közbringarendszer 76 gyűjtőállomáson 1100 jellegzetes színű, almazöld kerékpárral áll a kerékpározni vágyók rendelkezésére télen-nyáron, a nap 24 órájában.

\"

 

Elindult a Főváros közbringarendszere, a MOL BubiA MOL Bubi közbringarendszer a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában valósult meg. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló fejlesztés több mint egymilliárd forintba került. A „Budapesti Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer kialakítása” c. projektet az EU Regionális Fejlesztési Alapja a Széchenyi 2020 keretében támogatja. A projekt összköltsége nettó 1,059 millió forint, amelyből 900 millió forint az EU-s támogatás, az önrészt pedig a Fővárosi Önkormányzat nyújtotta a BKK-nak.

Forrás: budapest.hu

-csa-