A déli szakaszon újítják fel az M3-as metrót

Tarlós István főpolgármester sajtótjákoztatón jelentette be, hogy az M3-as metró Nagyvárad tér-Kőbánya-Kispest közötti szakaszán indulhatnak meg a felújítási munkálatok.

A metró felújítására négy tendert írtak ki, az alagútra, valamint az északi, a középső és a déli szakasz állomásaira. A főpolgármester szerint a költségtúllépés két tender esetében kezelhető, „életszerű feltételezni, hogy a 137 milliárd forintos fedezet alapján az alagútban és a déli szakasz állomásain elindulhat a munka” – jelentette ki. 

 

Tarlós: A déli szakaszon újítják fel az M3-as metrót

Tarlós István főpolgármester sajtótjákoztatón jelentette be, hogy az M3-as metró Nagyvárad tér-Kőbánya-Kispest közötti szakaszán indulhatnak meg a felújítási munkálatok

 

Tarlós István szerint „hacsak nem akarja valaki foggal-körömmel megakadályozni”, a metrófelújítás északi és középső szakaszának felújítása várhatóan kora ősszel kezdődhet meg, jelenleg olcsóbb ajánlatokat gyűjtenek. Elmondása szerint az ajánlatoknál nem az anyagárak ugrottak meg, hanem a díjak,  aminek az az oka, hogy „az iparosok, szakmunkások egy része elment”.

 

/T.D.