A csepeli strandon pótolják a fákat

Megfelelő ütemben zajlik a Csepeli Strandfürdő faállományának cseréje, melyről a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt gondoskodik. Az öreg és beteg fűzfák kivágásra kerülnek. A cég az elmúlt években 40 fát ültetett és további fásításokat tervez.

A strandfürdő területén a medencéktől délre található elöregedett és beteg fűzfákat kivágják, mert balesetet okozhatnak. A fák állapotát folyamatosan vizsgálták, a faállomány pótlását már korábban elkezdték.
 
A Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt az elmúlt években fűzfákat, hársfákat, tölgyfákat, vérvörös juharfákat és vérszilvafákat ültetett.
 
 
A Csepelen található Soroksári Dunában már az 1900-as években is szívesen fürödtek a pestiek. Az 1930-as évektől nyitotta meg a strand kapuit a Duna-parton, mert a folyóvíz minősége romlani kezdett és egyre nagyobb volt az igény egy strandfürdőre. A mélyfúrással biztosított víz azonos vagy hasonló minőségű a gellérthegyi fürdők vizéhez.
 
1961-ben a Duna partján nyitott meg közvetlenül a Csepeli Strandfürdő, melyhez 2013-ban fedett úszómedencét is építettek, 2020-ban pedig az öltözőket és mosdókat építették újjá.
 
BG
Forrás: Pestbuda