A Cloudera bővíti budapesti irodáját

A szoftverfejlesztő cég erősíti közép-európai jelenlétét, a meglévő budapesti irodájának alapterületét növeli, és a jelenlegi 100 magyar munkavállalói létszámot 275 százalékkal bővíti a közeljövőben - jelentette be Mike Olson, a globális technológiai cég stratégiai igazgatója.

Az, hogy a Cloudera Magyarországot választotta beruházása helyszínéül, elismerése a magyar kreativitásnak, innovációnak - hangsúlyozta a beruházás sajtótájékoztatóján Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára. A budapesti fejlesztéssel hazánk jelentős lépést tesz azért, hogy tudásközpontú, innováció alapú, magas hozzáadott értéket előállító gazdasággá válhasson rövid időn belül.

 

Cloudera

Az első budapesti iroda eredetileg műszaki és támogatási központként szolgált, hogy felgyorsítsa az anyacég térnyerését Közép-Európában

 

A Cloudera a Szilicium-völgyből indult tíz éve, ez idő alatt globálissá nőtte ki magát. Mike Olson kiemelte, hogy a cég hosszú távon tervez Magyarországon lenni, ez alatt támaszkodni kívánnak a magyar oktatási rendszerből kikerülő szakemberekre, szoros együttműködésre törekednek a magyar egyetemekkel, kutatóhelyekkel. 2019-re a Cloudera a várakozásai szerint üzleti tevékenységének minden területén eléri a teljes kapacitását, és teljesen feltölti a létszámkereteit.

 

/T.D.