A BKK tartalékjárműveket biztosít a szmogriadó idejére

A Budapesti Közlekedési Központ tartalékjárműveket biztosít a szmogriadó idején várhatóan megnövekedő utasforgalom zavartalan ellátására. Tarlós István főpolgármester vasárnap hajnalban elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát.

A levegő minőségének javulása érdekében a BKK kéri az autósokat, hogy ha tehetik, ne a gépkocsijukkal közlekedjenek, hanem válasszák a közösségi közlekedést. A BKK intézkedésekkel is segíti a főváros szmogriadó miatt várhatóan megnövekedő közösségi közlekedési forgalmát. A riasztási fokozat elrendezés után a BKK értesítette a szmogriadó esetén mozgosítandó embereket és tartalékjárműveket rendelet a BKV-tól. 

 

Szmogriadó Budapesten

Tarlós István főpolgármester elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten

 

Hétfő reggel 6 óra óta tilos azzal a gépjárművel közlekedni, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0, 1, 2, 3, 4 vagy amelynek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot. E forgalomkorlátozó intézkedés - további intézkedésig - minden nap 6 órától 22 óráig tart. A korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, az elrendelt korlátozás megszegőivel szemben 150 ezer forintig terjedő bírság szabható ki. A tehergépjárműveknek kiadott behajtási hozzájárulások nem mentesítenek a szmogriadó gépjárművekre vonatkozó korlátozásai alól.

 

/T.D.