8 milliárd a Szent Imre kórháznak

Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón közölte: a következő években több mint 8 milliárd forint értékű fejlesztésre nyílik lehetőség a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban.

A tájékoztatás szerint idén 3,7 milliárd forintnyi fejlesztési támogatást kap a kórház, és hosszabb távon további 5 milliárd forint támogatásban részesül. A fejlesztések részeként a többi közt nagy értékű képalkotó diagnosztikai, műtéti és aneszteziológiai eszközök beszerzésére lesz lehetőség. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár arról beszélt, hogy az Egészséges Budapest Program keretében három centrumkórház jön létre, közülük az egyetlen zöldmezős beruházás Dél-Budán, a Szent Imre-kórház szakmai bázisán.

 

Több mint 8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

A fejlesztések részeként műtéti és aneszteziológiai eszközök beszerzésére lesz lehetőség

 

Bedros J. Róbert, a Szent Imre-kórház főigazgatója, a centrumkórház építéséért felelős miniszterelnöki megbízott arról beszélt, hogy az új, ezerágyas dél-budai intézmény 1,2 millió ember ellátásáért lesz felelős Budapesten, illetve Pest megyében. A többi közt saját nővérszállóval, 60-60 férőhelyes, a dolgozók gyermekeit gondozó bölcsődével és óvodával, saját mentőállomással és helikopterleszálló bázissal rendelkezik majd az intézmény, amely a tervek szerint öt év múlva nyílik meg - mondta a kórházvezető.

 

MTI/T.D.