7 hónap alatt újult meg a Császár-Komjádi Sportuszoda

Mintegy 3,8 milliárd forintból újult meg a Császár-Komjádi Sportuszoda, a modernizálás már régóta esedékes volt, a munkálatokat hét hónap alatt végezték el.

Tarlós István főpolgármester az ünnepélyes átadáson hangsúlyozta, hogy a következő évtizedek legfontosabb feladata, hogy Budapest élhető város legyen, a Császár-Komjádi Sportuszoda felújítása pedig éppen ezt a célt szolgálja. A több mint negyven évvel ezelőtt átadott létesítményt most újították fel teljeskörűen, a látványos minőségi változások pedig az üzemeltetésben játszanak majd fontos szerepet. A vizes világbajnokság ideje alatt edzésre használják a komplexumot, utána pedig tanuszodaként funkcionál, illetve a triatlonosok, öttusázók, úszók és vízilabdacsapatok otthona lesz.

 

Mintegy 3,8 milliárd forintból újult meg a Császár-Komjádi Sportuszoda

Mintegy 3,8 milliárd forintból újult meg a Császár-Komjádi Sportuszoda

 

Az uszodában a felújítás után tágas aulatér várja a vendégeket, a homlokzati üvegszerkezet cseréjét követően rá lehet látni a Dunára, a megújult öltözőkben pedig saját vizesblokkal ellátott csapat- és csoportos öltözőket, illetve a nagyközönség számára modern kabinokat, beléptető rendszert építettek ki. A mozgáskorlátozottak számára biztosítottak külön öltözési lehetőséget, illetve a fedett medencék akadálymentes megközelítését. Felújították a hiányos állapotú burkolatokat és a medence szigetelését is, valamint megújult a vízellátó rendszer, a szellőztetés és a légtechnika is. A Komjádi jellegzetes, évek óta azonban hibás nyitható tetőszerkezetét is megjavították.

 

/T.D.