6G munkacsoport debütált a BME kezdeményezésére

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen komolyan gondolják a jövő technológiákhoz kapcsolódó kutatásokat.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karán már most óriási jelentőséget tulajdonítanak az olyan jövő technológiai iparágaknak, mint a 6G, mivel a budapesti egyetem előterjesztésének eredményeképp Magyarországon 6G munkacsoport alakult. 

A szakmai társulat a 6G-ben érdekelt magyar szervezeteket és ipari vállalatokat kívánja összefogni, de kiemelt célja az is, hogy megalkossák Magyarország 6G stratégiáját. A felsőoktatási intézmény még 2021-ben indítványozta a hazai szakmai csoport kialakítását, 2022. nyarán pedig sikeresen célba értek a törekvések.

6g_torzs_bpn

A 6G által olyanokra leszünk képesek, mint még sosem

A magyar főváros egyik legnagyobb egyeteme az 5G Koalíció elnökeinek mutatta be először az akkori előterjesztést, akik később elfogadták a javaslatot, így 2022-ben elindulhatott a 6G Munkacsoport. A munkacsoport kutatásai és fejlesztései hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarországon kialakuljon a 6G infrastruktúrája a jövőben.

Jelenleg hazánkban még az 5G Koalíciónak is rengeteg a tennivalója, de a fejlesztések rendkívül biztatóak. A szakmai csoport jelenleg közel 90 intézményt, szövetséget és vállalatot foglal magába, támogatásával pedig olyan beruházások zajlanak, mint a ZalaZone tesztpálya folyamatos korszerűsítése és Magyarország okosvárosainak kiépítése. 

Forrás: BME

CS.SZ.