4 tipp, hogyan dobd fel olcsón a lehangoló lakásodat

Sokak életében a legnagyobb beruházás a saját lakás megvásárlása. Mégis gyakran előfordul egy idő után, hogy mikor lehuppansz a kanapéra egy fárasztó nap végén, ráébredsz, hogy mennyire nyomasztó az otthonod. Ugyanakkor a felújítás gondolatától és költségeitől szinte azonnal kétségbe esel.

Pedig vannak olyan, viszonylag egyszerűen bevethető praktikák, amik nem költségesek és látványosan feldobják a privát környezetedet. Megmutatjuk, mik ezek.

 

Ki mondta, hogy nem lehet olcsón megúszni egy lakásfelújítást? A technológia csodákra képes, és már a küszöbön belül van! Kár lenne kihagyni a lehetőséget, hogy lakásfelújításkor is egyszerűsítse az életünket! Lássuk, mik azok a felületek, amik némi ráfordítással újjá varázsolják az otthonunkat!

 

Frissítsd fel a padlót!

 

Egy kopott, régi padló az egész szoba hangulatát meghatározza. Az egész padlózat felcsiszolása és lakkozása azonban már meghaladhatja a kapacitásunkat. Ám néhány óra a hétvégén csodákat művelhet a padlóval! Pár réteg tartós padlófestékkel, laminált padlóval vagy vinillel teljesen megváltoztathatjuk a szoba hangulatát. A PVC padlókat és szőnyegeket egyenesen leragaszthatjuk kétoldalas padlószőnyeg és padlóragasztó szalagokkal, amik ma már különféle változatban elérhetők a célnak megfelelő minőségben, rugalmasok, egyúttal nagyságrendekkel csökkentik a költségeket. E rendkívül erős padlólerakó szalagokat kifejezetten strapabíró padlóburkolatokhoz tervezték, amik még padlófűtés esetén is bizonyítják kiemelkedő ragasztóerejüket! 

 

Dobd fel az ablakokat!

 

Ha kezelésbe veszed az ablakokat, anélkül fogsz drámai hatást elérni, hogy komolyabban meg kéne erőltetned magad. Megfizethető áron és sok helyszínen találhatsz árnyékolókat, függönyöket, és rudakat, amiket könnyű felszerelni. Néhányuk még varrást sem igényel. 

 

Tegyél fel új fali paneleket a konyhában!

 

Egy friss fali panel a konyhában nagyobb felújítás benyomását kelti, ráadásul megfizethető áron. A legegyszerűbb, ha 3D hatású csempematricát használsz, amit saját kezűleg is felhelyezhetsz. Ellenáll a melegnek, a párának és vízálló, így bátran használhatod a fürdőszobában, a konyhában, vagy akár bútordekorációnak. Méretre vághatók és külön ragasztóanyag hozzáadása nélkül a falhoz tapadnak. 

 

Egy frissen festett bejárati ajtó az egész házat feldobja

 

Fesd át a bejárati ajtót!

 

A külső falfelület anyagától függetlenül, a bejárati ajtó újrafestése nagyságrendekkel vonzóbbá varázsolja az otthonodat. Olyan hangsúlyos, merész színt válassz, ami jól illeszkedik az épület többi külső részéhez, ugyanakkor ki is emeli az ajtót közülük. Az egyik legegyszerűbb valaha volt megoldás, ha lecseréled a házszámot és a postaládát (is) és voilá, egy csapásra megváltozik a ház kinézete és hangulata, amikor belépsz az ajtón!