29 millió euróból épített új irodaházat a Skanska Budapesten

A főváros XIII. kerületében mintegy 29 millió euróból fejezte be Nordic Light irodakomplexum harmadik, utolsó fázisát a Skanska Magyarország.

A Skanska Magyarország az ingatlanfejlesztő és kivitelező Skanska csoport részeként már több mint 30 éve van jelen Magyarországon, ezalatt mintegy 230 ezer négyzetméternyi kereskedelmi célú ingatlant fejlesztett. A 14 ezer négyzetméternyi bérelhető irodaterületű ingatlant már egy évvel a befejezése előtt megvásárolta a JM AMC, egy dél-koreai befektetési alap, legnagyobb bérlője pedig a Roche Szolgáltató (Európa) Kft. - mondta az épület szerdai sajtóbejárása előtt Alexandra Tomáąková, a Skanska magyarországi és csehországi üzleti tevékenységért felelős ügyvezető alelnöke.
 
29 millió euróból épített új irodaházat a Skanska Budapesten
 
A stockholmi központú Skanska Észak-Európán kívül Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában és az Egyesült Királyságban folytat építői és infrastruktúra-fejlesztéssel kapcsolatos tevékenységet. Tavaly a Skanska értékesítéseinek összege az észak-európai régión kívüli területeken elérte a 33 milliárd svéd koronát, alkalmazottainak száma 11 700 volt.
 
MTI/T.D.