2,5 milliárdból újítják fel Gül Baba türbéjét és környezetét Budapesten

A Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., az Egyes Kiemelt Jelentőségű Budapesti Beruházásokért Felelős Kormánybiztos Hivatala és Budapest II. Kerületi Önkormányzata együtt jelentette be a Gül Baba türbéje és környezete komplex rekonstrukcióját.

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás részleteiről, kulturális és turisztikai jelentőségéről adtak tájékoztatást február 26-án Gül Baba türbéjénél. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta:  a török és a magyar kormány megállapodást kötött a türbe restaurációjáról, rekonstrukciójáról és környezetének rendezéséről. A tágabb környezet és a közpark rendezésének költségét Magyarország, a restaurációt, rekonstrukciót és a közvetlen környezet rendezését Törökország finanszírozza.

 

 

Megújul a Gül Baba türbéje
2015-ben a szükséges engedélyek megszerzése zajlik, eztán kezdődhetnek meg a rekonstrukciós munkálatok, a megújult Gül Baba türbéje 2017-re készülhet el. Láng Zsolt II. kerületi polgármestere kiemelte: Gül Baba türbéje teljesen megújul majd, a környéke pedig a II. kerület és az egész főváros új közösségi tere lesz. Fürjes Balázs kormánybiztos elmondta: a Gül Baba türbéje beruházás mintegy 2,5 milliárd forintba kerül.


MTI/MCOnet

Fotó: Botár Gergely/Miniszterelnökség