2024-es olimpia: Budapest kompakt és kezelhető olimpiát ígér

Nemzetközi sajtótájékoztatót tartottak Rio de Janeiróban a 2024-es magyar pályázat vezetői. Fürjes Balázs, a Budapes 2024 pályázat elnöke megígérte, hogy Budapest kiválasztása esetén biztonságos környezet várná a Magyarországra érkezőket, a rendezés pedig megbízható lenne. 

Kiemelte, hogy London, Rio de Janeiro és Tokió mind megapolisz, márpedig a NOB Agenda 2020 programja éppen azért született, hogy közepes méretű városoknak is legyen esélyük a rendezésre. A végső döntés jövőre Limában lesz, a perui fővárosban dönt majd a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a 2024-es rendezőről. "Az egész város egy fantasztikus olimpiai park lenne" - ígérte izsér Attila, a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. sportigazgatója, olimpiai aranyérmes öttusázó.

 

 A budapesti olimpiai és paralimpiai pályázatról tartottak nemzetközi sajtótájékoztatón a Rio de Janeiró-i Olimpiai Parkban

 

A sajtótájékoztató második felében többek között olyan kérdésekre adtak választ, hogy miként kezelné a Magyarországra, illetve a fővárosba látogató tömeget, és, hogy esélytelen-e Budapestet Los Angelesszel, Rómával és Párizzsal szemben. "Budapest nem esélytelen. Jövőre Magyarországon lesz úszó-világbajnokság, cselgáncs-vb, Forma-1-es futam, Air Race, Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál és 500 ezres létszámot kell kezelni az évente sorra kerülő Sziget Fesztiválon."

 

/T.D.