2015. lehet a legjobb év a turizmusban

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) 2015. december 10-én BudapesT-Lounge címmel turisztikai évértékelő rendezvényt tartott az Orfeum Klubban. A két intézmény hagyományteremtő szándékkal idén először hívta meg az évzáró eseményre a turisztikai szakma mértékadó képviselőit, szakértőit és döntéshozóit.

Dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára az idei évet értékelve kiemelte: az eddigi adatok minden tekintetben megalapozzák azt a pozitív várakozást, mely szerint az idei lehet Magyarországon minden idők legsikeresebb éve a turizmusban, azaz 2015-ben a vendégek száma meghaladja a 10 milliót, a vendégéjszakáké a 25 milliót, a szálláshelyek bevétele pedig a 350 milliárd forintot. Rámutatott: ezekben az eredményekben a magyar főváros teljesítménye meghatározó volt. Hogy a turisták részéről Budapest iránt jelenleg érzékelhető kiemelt érdeklődés hosszú távon is fenntartható legyen, minden eddiginél jobban megkívánja az itt működő turisztikai vállalkozások, fővárosi szolgáltató cégek, kerületek, hatóságok, a Főváros és a kormányzat fokozott együttműködését. Valamennyiünk közös ügye és felelőssége, hogy a budapesti turizmus sikerét tudatos, egységes és egy irányba tartó marketingkommunikációval tartóssá tegyük, és a fővárost ne csak a városlakók, de a turisták számára is élhetőbbé, barátságosabbá tegyük.



A Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a belvárosi Vörösmarty téren 2015. december 8-án. MTI Fotó: Mohai Balázs


Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetője évértékelőjében kiemelte, hogy egy kellően megalapozott turisztikai koncepció elkészítéséhez fontos tisztában lennünk és megfelelően képviselni Budapest értékeit, illetve feltárni a városban rejlő turisztikai lehetőségeket.


budapest.hu / MCOnet