Tarlós István és Szörényi Levente együtt tekintette meg a felújítás alatt lévő Várkert Bazárt

A felújított Várkert Bazár déli épületében a helyszíni bejárás kapcsán Tarlós István főpolgármester és  L. Simon László kormánybiztos a fennállásának fél évszázados jubileumát ünneplő Illés együttes két tagjával, Szörényi Leventével és Szörényi Szabolccsal nosztalgiázott.

\"Tarlós

Szörényi Levente elmondta, hogy a korábban a Várkert Bazárban működött Ifiparkban az Illés csak néhány alkalommal lépett fel. Egy ezt ábrázoló fotót is hozott magával, amelyet dedikált és ajándékként átadta a főpolgármesternek.


A Várkert Bazár fejlesztése nem csupán műemléki rekonstrukció, tehát nem csak a Világörökség részét képező épületegyüttes és a kapcsolódó kertek korhű helyreállítása. Ennél többről van szó: a felújított épületegyüttesben kiállítóhelyiségeket, multifunkcionális rendezvénytermet és alkotóműhelyeket is kialakítanak. Emellett a látogatókat kiszolgáló vendéglátóhelyek nyílnak és turisztikai információs pont is létesül.Az Európai Unió és a Magyar Állam által az Új Széchenyi Terv Közép-magyarországi Operatív Programja keretében a KMOP-3.1.1/E-12-k-2012-0001 azonosítószámú a „Várkert Bazár fejlesztése\" című projekt megvalósításához nyújtott támogatás összege 6 711 300 149 Ft, a támogatás intenzitása 100%.

 

-tk-