L. Simon László adta át a Várkert Bazár 2. ütemét

L. Simon László,  Miniszterelnökség parlamenti államtitkára kormánybiztosként felügyelte a budapesti beruházást, amelynek a napokban fekeződött be véglegesen a rekonstrukciója.


Április 2-án, Ybl Miklós születésének 200. évfordulóján adták át a Várkert Bazár fejlesztésének első ütemét és a kormányzat vállalásának eleget téve augusztus végére elkészültek az új épületrészek.A kormánybiztos beszélt arról is, hogy nemsokára megindul a budai Várban található karmelita kolostor felújítása.

A beruházás két üteme, a műemléki rekonstrukció és a közlekedés-fejlesztés, valamint az új épületrészek felépítése több mint 11 milliárd forintba került, az összeget európai uniós és állami forrásokból biztosították.

 

 

 L. Simon László adta át a Várkert Bazár 2. ütemét

 

 


Tarlós István főpolgármester arról beszélt, hogy a 2010-ben elindult gondolkodásmód folytatásával időről időre élhetőbb és szerethetőbb várossá válik Budapest. A felújítással nagy volumenű, összetett munkára vállalkoztak. Kifejtette, hogy a beruházás nem ér véget, hátra van az Lánchíd utca és a Clark Ádám tér összekapcsolása, a Döbrentei és a Szarvas tér befejezése.


MTI/MCOnet