Rogán Antal kalauzolta az árvízkárosult gyermekeket a Parlamentben

Edelényből érkező árvízkárosult gyerekeket vezetett körbe a Parlamenten Rogán Antal, az 5. kerület polgármestere.
A római parti oktatási központjában a Generali biztosító négy turnusban üdülteti az árvízkárosult gyerekeket. Minden turnussal egy hetet tölthetnek a gyerekek Budapesten. Az árvíz sújtotta településeken élő kisgyermekek nagyon nehéz időszakot élnek meg, így ez az egy hetes pihenés nagyon sokat jelent számukra. A nyolcvan edelényi gyermeknek sok élményteli programmal kedveskednek a szervezők. Többek közt ellátogatnak a Parlamentbe és a Tropicariumba, megnézhetik a Fővárosi állatkertet és nézelődhetnek a Reptéri Emlékparkba.

Rogán Antal kalauzolta az árvízkárosult gyermekeket a Parlamentben
Rogán Antal mindent megmutatott a Parlamentben a kis látogatóknak


Az egy hetes kikapcsolódás nagy segítség a gyermekek számára, hogy egy kicsit elfeledkezzenek az otthoni problémákról. A legtöbb gyermek megrázó emlékekkel van tele, hiszen az éjszaka közepén kellett otthagyniuk a lakásukat, a játékukat mindent, ami fontos nekik. Vannak olyan gyerekek, akik a felnőttekkel együtt dolgoztak a gátakon, pakolták a homokzsákokat és próbálták menteni ami menthető.

Rogán Antal a Parlament XII-es kapujánál fogadta a kis látogatókat és megmutatta nekik, hogy is dolgoznak az ország vezetői. A gyerekek élvezték a sétát és nagyon örültek, hogy bepillantást nyerhettek az ország egyik legfontosabb épületébe.


5.kerület Online - 5kerulet.bpn.hu
-BT-