Rendőrök és polgárőrök vigyáznak az iskolásokra Budapesten

A tanévkezdéssel rendőrök és polgárőrök vigyázzák a diákok közlekedését Budapesten; az átfogó közlekedésrendészeti akcióban újra beindul az iskolarendőre program is. Erről Szécsi Tibor, a BRFK közlekedésrendészeti főosztályának munkatársa és Kardos Pál, a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke tartott sajtótájékoztatót.
Szécsi Tibor elmondta, hogy a rendőrség ebben az évben is folytatja az iskola rendőre akciót, amelynek keretei között minden iskolának lesz egy iskolarendőre. Az oktatási intézményekben plakátokathelyeznek ki, amelyeken szerepel majd az iskola rendőrének neve és közvetlen elérhetősége; a telefonszámon a szülők és a tanárok bármikor elérhetik a szolgálatot teljesítő rendőrt - részletezte Szécsi Tibor.

A BRFK munkatársa beszámolt arról is, hogy kiválasztottak 50 iskolát a fővárosban, amelyek bűn- és balesetmegelőzési szempontból a legveszélyeztetettebbek, s ezeknél a polgárőrség bevonásávalsegítik majd a közlekedést a rendőrök.

 

Az MTI kérdésére Szécsi Tibor annyit tett hozzá, hogy a főváros 300 általános iskolájából kerületenként 2-3 intézményt választottak ki, amelyekre fokozott figyelmet fordítanak.


Kardos Pál, a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke elmondta, hogy a szeptember 1-jétől hatályba lépő új polgárőrtörvény teszi lehetővé, hogy a polgárőrök az iskolákelőtti átkelőkön segítsék a forgalmat.

 

(Forrás: budapest.hu)

 

V. Kerület Online


Szóljon hozzá Fórumon!