Nem drágul az állatkerti belépő

Az általános forgalmi adó emelése ellenére sem növeli a belépti díjakat a Fővárosi Állat- és Növénykert. A különbözetet az állatkert vállalja át, így a látogatóknak az állatkerti belépőjegyek megváltásakor nem jelent többletterhet az áfa általános adókulcsának 5 százalékpontos emelése - közölte az intézmény.
Július elsejétől az áfa általános kulcsa 20-ról 25 százalékra növekszik. Az adóemelés az állatkertet is érinti: a belépőjegyek áfatartalma 5 százalékponttal növekszik, emellett az intézmény működési költségei is növekednek a fogyasztói árak adóváltozással összefüggő emelkedése miatt.

Fővárosi Állat- és Növénykert

A Fővárosi Állat- és Növénykert bejárata

 

Az állatkert vezetése fontosnak tartja, hogy a jegyek és bérletek árai lehetőleg ne növekedjenek, sok látogató számára ugyanis a városligeti intézmény afféle szabadidős "menedékhely". A globális pénzügyi válság nyomán sokan lemondanak a nagyobb utazásról, és nyári szabadidejüket inkább helyi szabadidős programok igénybe vételével, például állatkerti látogatással töltik. Így különösen nagy a jelentősége annak, hogy az állatkerti látogatás ne jelentsen nagyobb megterhelést a családi költségvetés számára - olvasható a városligeti intézmény közleményében.

 

(Forrás: budapest.hu)

 

V. Kerület Online


Szóljon hozzá Fórumon!