Navracsics Tibor: A szocialisták a népharagot próbálják túlélni

Navracsics Tibor szerint, ha a Fidesz-KDNP tavaszi választási eredményei ősszel megismétlődnek, akkor ",,azt a soha nem látott egységet" is meg tudják ismételni, amely az országgyűlési választások két fordulójában megnyilvánult.
Navracsics Tibor kiemelte, ha a helyi politikában is megkapják azt a támogatást, amelyet tavasszal, az országgyűlési választások alkalmával megkaptak, akkor az önkormányzatokban is ugyanolyan lendülettel tudnak tovább dolgozni, mint a parlamentben. A fővárosról szólva a következőket mondta: "Budapest lemaradt a városok versenyében, s ma már nem az a kérdés, hogy Közép-Európa központja-e, hanem az, hogy fel tud-e zárkózni a kialakulóban lévő Bécs-Pozsony tengely mellé, fel tudja-e venni a versenyt Prágával vagy Varsóval, és maga mögött tudja-e tartani Zágrábot és Ljubljanát."
A verseny jó városvezetést igényel, "olyan városvezetőt, aki a városára koncentrál. Mert Budakesziről is meg lehet határozni Budapest jövőjét, csak mint a példa mutatja, az nem annyira szerencsés" - utalt Demszky Gábor leköszönő főpolgármesterre a miniszter.

Navracsics Tibor: A szocialisták a népharagot próbálják túlélni

"Nekünk Budapestre, mint szövetségesre van szükség" - jelentette ki Navracsics Tibor

Úgy vélekedett, hogy a szocialisták vissza akarnak húzódni a helyi politikába, és megpróbálják túlélni a népharagot, azt az "egyértelmű politikai állásfoglalást", amely áprilisban született.

Az V. kerületben tartott fórumon Navracsics Tibor úgy fogalmazott, "ha jó államot akarunk országos szinten, az olyan példákat kell követnünk, mint az V. kerület". A belváros ugyanis 2006-tól megmutatta azt, hogy még "kétszeresen is ellenséges" politikai környezetben is lehet eredményeket elérni - tette hozzá.

A Fidesz-KDNP V. kerületi polgármesterjelöltje, Rogán Antal, aki jelenleg is vezeti a Belvárost, a rendezvényen arról beszélt, hogy az elmúlt években Demszky Gábor és a várost irányító MSZP-SZDSZ-koalíció nem tudta előrébb vinni Budapestet, ahol az elmúlt húsz évben ",,nem az épülésnek, hanem a leépülésnek a különféle szakaszait figyelhettük meg".

 

Forrás: mno.hu

5. kerület Online - 5kerulet.bpn.hu
[matesz]